HannekeMedikHanneke Medik

Ik ben geboren en opgegroeid aan het strand en in de duinen van Egmond aan Zee. Als tiener was ik al bijzonder geïnteresseerd in alle kruiden en plantjes uit mijn directe omgeving en was ik bezig met kruidenboeken om allerlei middeltjes en zalfjes te maken.

Ik had toen nog geen idee dat ik natuurgeneeskundige kon worden en ging naar de Hogere Laboratorium School. De natuur bleef mij heel erg boeien, na enkele jaren in een ziekenhuislaboratorium te hebben gewerkt, kreeg ik de kans om in het laboratorium (later als hoofd) van VSM (fabrikant van homeopathische en fytotherapeutische geneesmiddelen) in Alkmaar te gaan werken. Daar heb ik veel kennis opgedaan van kruiden en homeopathie.
Door verhuizing naar Friesland ben ik in 2003 overgestapt naar laboratoria in de levensmiddelenindustrie en farmacie.

Uiteindelijk besloot ik mijn passie te gaan volgen en natuurgeneeskunde te gaan studeren. Inmiddels ben ik afgestudeerd na vijf jaar intensieve studie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem. Binnen deze opleiding wordt veel aandacht geschonken aan therapeutische vaardigheden en de fenomenologische cyclus van Goethe.

Omdat ik veel affiniteit heb met clienten met auto-immuunziektes zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en MS ben ik de opleiding klinische psycho-neuro-immunologie gaan volgen waarbij ik ook geleerd heb deze patiënten te behandelen.

Mijn ervaringen in de praktijk geven mij de bevestiging dat ik de juiste weg heb gevolgd. Ik vind het heel mooi om op basis van gevalideerde kennis en met natuurlijke middelen de levenskwaliteit van mijn cliënten te verbeteren.

Dit is wat ik altijd al voor ogen had!